Op deze pagina vindt u het overzicht van de activiteiten die door De Rank worden georganiseerd. Ze zijn bestemd voor wie betrokken is bij De Rank, maar we nodigen ook andere belangstellenden van harte uit! Onze activiteiten vinden veelal plaats in ons kerkgebouw De Rank, Lupinestraat 11 in Nieuwegein. Als dat een enkele keer niet zo is, dan staat dat vermeld in de kolom Locatie.

En er is meer: de kerken in onze omgeving organiseren ook allerlei mooi activiteiten waarbij wij als betrokken bij De Rank van harte welkom zijn. Bij die activiteiten staat altijd in de kolom Locatie aangegeven waar ze plaats vinden.

Agenda

Weg van de Geest - leeskring mystieke teksten
Donderdag, 23 November 2023 om 20:00

Voor degenen die de cursus Weg van Leven hebben gevolgd en andere belangstellenden.

In deze kring worden mystieke teksten gelezen, teksten waarin iets doorklinkt van de verborgen omgang van God met mensen. Teksten waarin de auteur zich in de ziel laat kijken. Het kan uit de Bijbel zijn, of geschriften van mystici, of gedichten en liedteksten. Behalve teksten zullen ook beelden en muziek aandacht krijgen.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen, zoals lectio divina, het associatiegesprek en meditatief kijken en luisteren. Het doel is, net als bij de cursus ‘Weg van leven’, om dichter bij de weg van de Geest in je eigen leven te komen.

Leiding/contact: ds. Bert de Wit.
Wanneer: Do 28 sep, 26 okt, 23 nov, 14 dec, 11 jan, 8 feb, 7 mrt, 11 apr en 16 mei.
Tijd: 20.00-21.30 uur
Aanmelden: rechtstreeks bij Bert de Wit (T 030 7616062)

Locatie Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2, 3402 BG IJsselstein

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG