Met de oogstdienst brengen wij - symbolisch - de opbrengst van het land naar de kerk. Die wordt daarna weer uitgedeeld aan de mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ook deze keer zullen we weer vele plantjes weggeven. Op zaterdag zijn ze gebracht naar de Geinse Hof en Huize Vreeswijk. Ieder jaar brengen we plantjes naar een deel van onze buren, dit jaar naar de bewoners van de Ratelaar. Komende week worden plantjes gebracht naar Reinaerde en naar de Vijfsprong.


Liturgische schikking Oogsdienst 2022 - met PaaskaarsNa de oogstdienst kon iedereen een plantje meenemen om te bezorgen bij iemand die een bloemetje goed kan gebruiken!
Ook zijn er na de dienst pompoenen te koop, zaden en judaspenning. We hebben genoten van de prachtige liturgische schikking, waarvan u hier de foto's ziet.

Tijdens de dienst zal er informatie worden gegeven over de wereld voedselproblematiek. Hier zal later nog een activiteit aan verbonden worden.
Dit alles in samenwerking met de PKN uit Noord. Toevallig is het ook de eerste zondag van de maand, waarop we uitdelen via de inzameling voor de voedselbank. We hopen op een mooie opbrengst.

Dat alles doen we om onze dankbaarheid te tonen voor alle geode gaven van het afgelopen jaar.

Liturgische schikking Oogsdienst 2022 - close-up

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG