Bij een verhuizing buiten de grenzen van De Rank wordt u automatisch uitgeschreven uit De Rank en ingeschreven bij een kerkelijke gemeente waar u komt te wonen. Dat gebeurt buiten uw wil om. Maar wat als u lid van De Rank wilt blijven? Kan dat?

Ja, dat kan. U moet dat doorgeven aan de ledenadministratie van de kerkelijke gemeente waar u inmiddels staat ingeschreven. Die maakt administratief in orde dat u lid van De Rank blijft, u wordt dan voorkeurslid.

Inmiddels kent De Rank zo'n zestig adressen van voorkeursleden. Dat is geen enkel probleem, behalve als er pastorale zorg nodig is. Het lukt ons gewoon niet om die te geven. Daarom hebben we het volgende afsgesproken:

  • voorkeursleden die net buiten onze kerkelijke grenzen wonen kunnen wij pastorale zorg blijven geven (dus in Nieuwegein-Noord, IJsselstein, Vianen, Tull en 't Waal)
  • voorkeursleden die verder weg zijn gaan wonen kunnen wij deze zorg niet bieden. Wij raden hen aan om dichter bij huis een 'kerkelijk thuis' te zoeken.

Er zijn altijd uitzonderingen. Die maken wij voor mensen die geestelijk of lichamelijk niet in staat zijn om een 'kerkelijk thuis'  te vinden in een nieuwe gemeente. Het pastoraal team probeert met hen contact te houden.

Adres

PKN-gemeente Nieuwegein-Zuid

Kerkelijk centrum:
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein
KvK nummer 76428702

Mail naar de kerkenraad

de zon op de toren van de Rank
Vind ons op Facebook
Wijdekerk.PNG